Placinta cu mere americana
8 portii
Ingrediente:
2 aluaturi fragede pentru placinta
1 ou + 1 lingura apa
2 linguri zahar brun
Umplutura:
1kg mere
1 ½ lingurite scortisoara
100g unt
semintele de la 1 pastaie de vanilie
3 linguri faina
⅔ cani zahar
1 borcan mere rase
⅔ cani zahar
*1 cana = 250 ml
Instructiuni:
Preincalziti cuptorul la 180˚C.
Curatati merele de coaja si taiati-le in cubulete mici; Presarati scortisoara si amestecati bine.
Topiti untul intr-o cratita la foc mediu. Adaugati merele taiate si semintele de vanilie si gatiti pentru 3-4 minute, pana cand se inmoaie.
Adaugati faina si amestecati bine pentru a o incorpora.
Adaugati apoi zaharul si merele rase din borcan continuand sa amestecati.
Lasati la foc mediu, amestecand continuu, pana ce umplutura se ingroase, aproximativ 3-4 minute, apoi dati-o deoparte.
Presarati faina pe masa si intindenti aluatul de placinta astfel incat sa aiba un diametru de 30 cm. Transferati-l cu ajutorul facaletului in tava. Adaugati umplutura, si nivelati.
Cu ajutorul unui cutit ascutit sau a unui cutit pentru pizza, taiati din al doilea aluat, fasii de 2,5 cm.
Asezati fasiile deasupra umpluturii. Daca doriti un styling aparte puteti sa faceti modele impletite ca in poza.
Bateti oul impreuna cu lingura de apa si ungeti aluatul, apoi presarati zaharul brun.
Coaceti placinta la 180˚C pentru 45-50 de minute, sau pana cand aluatul este copt si auriu.
Scoateti din cuptor si lasati-o sa se raceasca pentru aproximativ o ora inainte de a servi.
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele