Ingrediente:
Mod de preparare:
Ghimbirul, ceapa (doar partea albă, dacă folosiți ceapă verde), usturoiul și chili (dacă folosiți) se toacă mărunt. Ciupercile, gogoșarii și ardeiul verde se taie fâșii. Într-un castronel, punem cele 2 linguri sos de soia, 1 lingură de alcool de gătit, 1 lingură de oțet de orez, 1 linguriță de ulei de susan și 1 linguriță de zahăr. Dizolvăm separat amidonul rămas (2 lingurițe) cu 2-3 linguri de apă rece.
Dacă aveți un wok, îl încingeți pe foc și adăugăm 2 linguri de ulei. După ce e încins uleiul, adaugăm carnea și gătim bucățile de porc/vită marinate timp de 2 minute pe fiecare parte. După ce s-au rumenit, le scoatem pe o farfurie și le păstrăm deoparte.
Adăugăm imediat în tigaie (wok) restul uleiului și călim ceapa, usturoiul, ardeiul și ghimbirul. Amestecăm continuu vreo 2 minute și avem mare grijă să nu se ardă ceva, mai ales usturoiul, care ar compromite gustul întregului preparat.
Adăugăm fâșiile de ardei gras și le gătim și pe ele 2 minute, amestecând continuu. A venit acum rândul ciupercilor, care ajung și ele în tigaie. Le sotăm și pe ele cu restul ingredientelor, timp de 2 minute, până încep să se înmoaie puțin. Adăugăm acum în tigaie carnea pe care am rumenit-o mai devreme. Călim totul la foc iute încă 2-3 minute, apoi adăugăm în tigaie sosul pregătit mai devreme. Lăsăm al nostru porc cu legume în stil chinezesc pe foc 1 minut, să se îngroașe sosul și îl luăm de pe foc.
Serviți cald, cu tăiței chinezești sau orez, presărat cu frunze de ceapă verde.
Poftă mare!
Postat in Rețete cu suflet