Platou încins cu carne și gogoșari acri

Platou încins cu carne și gogoșari acri

Ingrediente:

  • 500 de grame carne marinată (porc sau vită tăiată medalioane cam de 3 cm grosime
  • 2 gogoșari în oțet Râureni
  • 120 de grame de ciuperci king oyster (sunt destul de mari, dacă nu le aveți, înlocuiți cu același gramaj de shiitake sau chiar pleurotus, în ultimă instanță)
  • 150 de grame de mazăre mangetout
  • 1 ceapă medie
  • 3 căței de usturoi
  • cam 3 cm. de rădăcină de ghimbir
  • 1 ardei verde
  • 4 lingurițe de amidon
  • 4 linguri de sos de soia light
  • 1 linguriță de zahăr
  • 4-5 linguri de apă
  • 2 lingurițe de ulei de susan

Mod de preparare:

Ghimbirul, ceapa (doar partea albă, dacă folosiți ceapă verde), usturoiul și chili (dacă folosiți) se toacă mărunt. Ciupercile, gogoșarii și ardeiul verde se taie fâșii. Într-un castronel, punem cele 2 linguri sos de soia, 1 lingură de alcool de gătit, 1 lingură de oțet de orez, 1 linguriță de ulei de susan și 1 linguriță de zahăr. Dizolvăm separat amidonul rămas (2 lingurițe) cu 2-3 linguri de apă rece.

Dacă aveți un wok, îl încingeți pe foc și adăugăm 2 linguri de ulei. După ce e încins uleiul, adaugăm carnea și gătim bucățile de porc/vită marinate timp de 2 minute pe fiecare parte. După ce s-au rumenit, le scoatem pe o farfurie și le păstrăm deoparte. 

Adăugăm imediat în tigaie (wok) restul uleiului și călim ceapa, usturoiul, ardeiul și ghimbirul. Amestecăm continuu vreo 2 minute și avem mare grijă să nu se ardă ceva, mai ales usturoiul, care ar compromite gustul întregului preparat.

Adăugăm fâșiile de ardei gras și le gătim și pe ele 2 minute, amestecând continuu. A venit acum rândul ciupercilor, care ajung și ele în tigaie. Le sotăm și pe ele cu restul ingredientelor, timp de 2 minute, până încep să se înmoaie puțin. Adăugăm acum în tigaie carnea  pe care am rumenit-o mai devreme. Călim totul la foc iute încă 2-3 minute, apoi adăugăm în tigaie sosul pregătit mai devreme. Lăsăm al nostru porc cu legume în stil chinezesc pe foc 1 minut, să se îngroașe sosul și îl luăm de pe foc. 

Serviți cald, cu tăiței chinezești sau orez, presărat cu frunze de ceapă verde.

Poftă mare!

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG