Prăjitură cu brânză și dulceață de gutui

Prăjitură cu brânză și dulceață de gutui

Ingrediente:

1 borcan de dulceață de gutui Râureni

150 g unt topit

1 păstaie de vanilie

4 ouă

250 g brânză proaspătă

200 ml frișcă lichidă

150 g zahăr pudră

20g gelatină

100 ml apă rece

100 ml lapte

200 g biscuiți digestivi

Crustă:

Se mărunțesc biscuiții și se amestecă cu untul topit. Se dă la frigider.

Gelatina:

Se amestecă gelatina cu apa până se umflă și apoi se gătește la bain marie până se îngroașă suficient.

Crema:

Se amestecă brânza cu frișca lichidă, zahărul pudră, vanilia, laptele și se bate până se întărește. Se încorporează gelatina în amestec, alături de câteva lingurițe de dulceață de gutui Râureni. Se pune totul deasupra biscuiților. Se adaugă dulceață deasupra, după gust. Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG