Prăjitură cu ciocolată, vanilie și dulceață

Prăjitură cu ciocolată, vanilie și dulceață

 

Ingrediente pentru blat:

6 ouă

6 linguri zahăr

6 linguri făină

3 linguri cacao

150 g ciocolată

1 linguriță praf copt

Sirop de cireșe Râureni

dulceață de zmeură Râureni

 

Ingrediente pentru cremă:

500 ml frișcă lichidă

500 g mascarpone

200 gr zahăr pudră

200 gr zmeură

4 linguri zahăr tos

esență de vanilie

Mod de preparare

Pentru început, pregătește blatul și începe prin a amesteca ouăle împreună cu zahărul. Apoi adaugă făină și Praful de copt și cacao.

Apoi adaugă ciocolata rasă și amestecă. Amestecâ și apoi toarnă compoziția în forma de tort. Lasă la cuptor blatul.

Între timp, pregătește crema. Mixează mascarponele alături de zahărul pudră. Mixează frișca și apoi adaug-o peste crema de mascarpone alături de esența de vanilie.

După ce blatul s-a copt, însiropează-l cu siropul Râureni. 

Pentru a forma blatul, taie-l pe orizontală pentru a obține 3. Apoi taie-le pe fiecare în 3 pentru a obține mai multe blaturi mici. Într-o formă dreptunghiulară, așază ciocolată pe pereții acesteia. Apoi adaugă primul blat, crema de mascarpone, dulceață, încă un blat, crema, dulceață și încă un blat. Pe deasupra adaugă ciocolată și decorează cu zmeură. Laturile prăjiturii le poți decora cu cocos.

Poftă bună.

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG