Prăjitură cu piure de castane

Prăjitură cu piure de castane

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 20 ml ulei
  • 10 gr cacao
  • 4 linguri de făină
  • 1 linguriță esență de rom
  • 1 linguriță esență de vanilie

Crema

  • 150 g piure de castane
  • 60 g caramel
  • 50 g alune
  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • 8 g gelatină

Glazură:

  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 200 g smântână pentru frișcă
  • 30 g unt

 

Blat: Amestecați făină cu cacaua. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile cu apă spumă tare. Adăugați apoi treptat zahărul și bateți până obțineți o bezea tare. Amestecați gălbenușurile cu ulei și încorporați-le cu ajutorul unei linguri de lemn în albușuri. Adăugați apoi treptat făină amestecând ușor. Turnați compoziția în tavă de copt unsă cu unt și tapetată cu făină. Coaceți 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 150 de grade (temperatura medie). Lăsăți apoi blatul să se răcească pe un grătar de bucătărie.

 

Crema: Puneți gelatină la hidratat în 50 ml apă. Într-o cratiță puneți la topit ciocolată ruptă bucățele împreună cu 150 ml frișcă. Amestecați, iar când e topită complet luați de pe foc. Lăsați 2-3 minute apoi adăugați gelatină. Amestecați să se dizolve complet gelatina și puneți crema la frigider până când batem cei 200 ml frișcă rămași, spumă. Amestecați apoi frișca bătută cu crema de caramel și adăugați și alunele. Turnați crema astfel obținută în tava în care ați pus folie și lăsați la frigider o oră.

Pentru a pregăti glazura puneți ciocolata împreună cu frișcă la topit. După ce s-a topit luați de pe foc, adăugați untul și amestecați până când se încorporează perfect în crema. Turnați glazură peste tort începând din mijloc apoi decorăți tortul cu stafide, alune, castanet și glazură de ciocolată.

Poftă bună!

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG