Prăjitură cu vanilie, ciocolată și dulceață

Prăjitură cu vanilie, ciocolată și dulceață

 

Ingrediente:

 

8 ouă

1 praf de sare

150 de grame de zahăr

100 de grame de nucă măcinată

100 de grame de făină

1 linguriță extract de vanilie

900g cremă de vanilie

Sirop de soc și lămâie Râureni

1 borcan de dulceață de căpșuni

100 de grame de nuci prăjite

100g ciocolată rasă

Mod de preparare:

Pentru început, separă ouăle și așază-le într-un castron împreună cu sarea și bate-le spumă. Apoi adaugă zahărul și amestecă. La final, adaugă și gălbenușurile și amestecă din nou.

Apoi adaugă esența de vanilie, făina și nucile măcinate. Amestecă întregul conținut.

 

Toarnă compoziția pentru blat în tava în care ai adăugat și făină de copt și lasă la cuptorul preîncins timp de 15 minute.

Când blatul este gata, lasă-l la răcit și apoi taie-l în 3 straturi. Însiropează fiecare strat cu siropul de soc și lămâie. Apoi asamblează prăjitura.

Așază într-o tavă primul blat, apoi adaugă budinca de vanilie, al doilea blat, budincă de vanilie, al treilea blat, încă un strat de budincă de vanilie și apoi presară ciocolata rasă. La final, adaugă și dulceață de căpșuni. 

 

Pentru a doua prăjitură, folosește aceeași rețetă și înlocuiește dulceața de căpșuni cu dulceață de gutui. Astfel ai două prăjituri cu gust diferit pentru invitații tăi.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG