Prajitură festivă cu dulceață de zmeură

Prajitură festivă cu dulceață de zmeură

 

Ingrediente

Pandispan:

4 oua

225g zahar granulat

225g unt, la temperatura camerei

2 lingurite extract de vanilie

225g faina

1 1/4 lingurita praf de copt

1/4 lingurita sare fina

 

Umplutura + topping:

1 borcan dulceata de zmeura

100g ciocolata alba, topita

Zmeura proaspata, crengute de rozmarin si nuci caramelizate

 

Instructiuni:

Preincalziti cuptorul la 190C si tapetati cu hartie de copt 1 tava pentru cuptor.

Intr-un bol, mixati ouale impreuna cu zaharul, untul si vanilia. Cerneti faina, praful de copt si sarea; Continuati sa mixati pana ce aveti o compozitie fina. Transferati compozitia in tava pregatita si coaceti pt 18-20 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.

Lasati pandispanul sa se raceasca complet.

Taiati pandispanul cu un cookie cutter rotund de 5 cm diametru.

Intindeti dulceata pe jumatate din cercuri, apoi puneti restul de cercuri peste, ca atunci cand faceti un sandwich.

Decorati cu ciocolata topita, nuci caramelizate, zmeura proaspata si crengute de rozmarin. 



 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG