Pui cacciatore cu pastă de tomate Râureni

Pui cacciatore cu pastă de tomate Râureni

INGREDIENTE

3 linguri de ulei de masline

6 pulpe de pui fara piele fara os

Sare si piper

1 ceapa medie, taiata cubulete

6 catei de usturoi pisati

1 ardei gras galben, taiat cubulete

1 ardei gras rosu mic, taiat cubulete

1 morcov mare, curatat si feliat

300g ciuperci, feliate

1/2 cana de masline negre fara samburi

8 ramuri de cimbru

2 linguri de patrunjel si 2 linguri de busuioc proaspat tocat

1 lingurita de oregano uscat

150 ml vin rosu

820g rosii zdrobite

2 linguri pasta de tomate Raureni

200g rosii Roma, injumatatite

1/2 lingurita fulgi de ardei iute

 

INSTRUCTIUNI

Condimentati puiul cu sare si piper.

Incalziti 2 linguri de ulei intr-o tigaie grea din fonta. Prajiti puiul pe ambele parti pana devine auriu, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte. Scoateti-l din tigaie si lasati-l deoparte.

Adaugati uleiul ramas in tigaie. Caliti ceapa pana devine transparenta, aproximativ 3-4 minute. Adaugati usturoiul si fierbeti aproximativ 30 de secunde. Adaugati ardeii, morcovul, ciupercile si ierburile; fierbeti 5 minute pana cand legumele incep sa se inmoaie.

Turnati vinul, razuind bucati rumenite din partea de jos a tigaiei. Gatiti pana cand vinul este redus, aproximativ 2 minute.

Adaugati rosiile zdrobite, pasta de tomate Raureni, rosiile Roma si fulgi ardei iute. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Puneti bucatile de pui in tigaie si continuati sa gatiti deasupra aragazului sau in cuptor urmand instructiunile de mai jos.

Pentru aragaz:

Amestecati toate ingredientele impreuna; acoperiti cu capac, reduceti focul la minim si lasati sa fiarba (amestecand ocazional) timp de 40 de minute. Adaugati maslinele si fierbeti inca 10 minute. Ornati cu patrunjel serviti imediat.

Pentru cuptor:

Transferati tigaia acoperita intr-un cuptor preincalzit la 190 ° C si gatiti timp de 50 de minute. Scoateti capacul, adaugati maslinele si gatiti inca 20 de minute pana cand puiul este fraged, iar sosul s-a redus.

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG