Pui Sorrentiono cu roșii tocate țărănești Râureni

Pui Sorrentiono cu roșii tocate țărănești Râureni

Ingrediente:

 

 4 bucăți de piept de pui (ca pentru snițel)

 1 vânătă mică

 400 grame de roșii tocate țărănești Râureni

 4 felii de bacon - 1 felie pentru fiecare bucată de pui.

 50 grame de mozzarella rasă

 25 grame de parmezan ras

 60 ml vin alb sec

 2 cepe tăiate cubulețe

 2 căței de usturoi tocați

 1 cană de supă de pui (pentru sos)

 Ulei de măsline pentru prăjirea puiului și a vinetelor

 6 linguri de unt nesărat pentru prăjirea cotletelor și finisarea sosului

 Făină pentru a tăvăli cotletele înainte de prăjire.

 sare și piper

 

Mod de preparare:

 

Se taie vinetele pe lung în felii jumătate de centimetru grosime. Asigurați-vă că aveți cel puțin o felie pentru fiecare bucată de pui. Aranjați feliile pe o foaie de copt și acoperiți-le cu câteva linguri de ulei de măsline și un vârf de cuțit de sare și piper.  Coaceți vinetele la 190 grade C timp de 20-25 de minute. Radeți mozzarella.

Într-o tigaie se încing 2 linguri de unt și 2 linguri de ulei de măsline la foc mediu.  Gătiți puiul timp de 2 minute pe fiecare parte. După ce gătiți puiul, scoateți-l și puneți-l pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie.

Adăugați 1 lingură de ulei de măsline și ceapa și usturoiul în tigaia goală. Se sotează timp de 3 minute la foc mediu.

Se dă focul la maxim și se adaugă vinul și supa de pui. Aduceți la fierbere și răzuiți bucățile rumenite din tigaie cu o lingură de lemn. Lăsați vinul/supa să fiarbă timp de 2 minute.

Se dă focul la mic și se adaugă roșiile. Se amestecă și se lasă sosul să se gătească timp de 5 minute. Pentru a termina sosul adăugați 2 linguri de unt și amestecați bine pentru a încorpora.  Scoateți cea mai mare parte a sosului din tigaie și puneți-l într-un bol.

Așezați cotletele de pui în tigaie și adăugați o felie de bacon pe fiecare bucată de pui.

Așezați o felie de vânătă deasupra.  Folosiți 2 bucăți dacă acestea sunt mici, astfel încât să acopere baconul în întregime.

La final, presărați mozzarella pe fiecare bucată. Se presară uniform și parmezanul, apoi se adaugă 1 lingură de sos peste fiecare bucată.  Coaceți la cuptor timp de 8-10 minute la 175 grade C sau până când puiul este bine gătit.

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG