Quesadilla cu pui și ardei iuți în oțet Râureni

Quesadilla cu pui și ardei iuți în oțet Râureni

Ingrediente:

1 lingură de ulei de măsline extra virgin

2 ardei grași, tăiați subțire

Ardei iuți în oțet Râureni

1/2 ceapă, feliată subțire

Sare și piper

piept de pui dezosat, fără piele, tăiat fâșii sau cubulețe mici

1/2 linguriță boia iute

1/2 linguriță chimen măcinat

1/2 linguriță oregano uscat

4 tortilla

Cheddar ras

1 lingură ulei de floarea soarelui

2 cepe verzi, tocate

 

Mod de preparare:

 

Într-o tigaie mare, la foc mediu-mare, încălziți uleiul de măsline. Adăugați ardeii grași și ceapa și condimentați cu sare și piper. Gătiți până se înmoaie,  5 minute. Transferați pe o farfurie.

Încălziți lingura de ulei de floarea soarelui la foc mediu-mare. Condimentați puiul cu mirodenii, sare și piper și gătiți, amestecând ocazional, până când devine auriu, timp de 8 minute. Transferați pe o farfurie.

Adăugați 1 tortilla de făină în tigaie și așezați ingredientele pe jumătate din ea: întâi cheddar ras, apoi puiul gătit, ceapa verde, ardeiul gras, ardeiul iute în oțet și apoi din nou cheddar ras.

Îndoiți cealaltă jumătate de tortilla și gătiți-o, răsucind o dată, până devine aurie, 3 minute pe fiecare parte. Repetați pentru a face 4 quesadillas.

Serviți cu un  sos preparat din 5 linguri de roșii cuburi în sos de roșii Râureni cu puțin busuioc sau oregano, după gust.

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG