Ravioli de casă cu Passata Rustica Râureni

Ravioli de casă cu Passata Rustica Râureni

Ingrediente:

• 600 grame de făină

• 6 ouă mari

• 120 ml de apă

• 1 lingură ulei de măsline

Sos:

• 1 cutie de roșii depelate cuburi Râureni

• 400 grame Passata Rustica Râureni

• 45 grame parmezan ras

• 80 ml apă

• 70 g pastă de tomate Râureni

• 3 linguri de zahăr

• 2 linguri de busuioc proaspăt tocat

• 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat

• 1 lingură oregano proaspăt tocat

• 1 cățel de usturoi, tocat

• 1/2 linguriță sare

• 1/4 linguriță de piper

Umplutură

• 450 grame ricotta

• 200 grame brânză mozzarella parțială degresată

• 30 grame parmezan ras

• 1 ou mare, ușor bătut

• 2 lingurițe busuioc proaspăt tocat

• 1 linguriță pătrunjel proaspăt tocat

• 1 linguriță oregano proaspăt tocat

• 1/4 linguriță pudră de usturoi

• 1/8 linguriță sare

• 1/8 linguriță piper

 

Mod de preparare

Așezați făina într-un castron mare si faceți o gaură în centru. Bateți ouăle, apa și uleiul și apoi turnați amestecul în centru făinii. Amestecați bine până se formează minge. Frământați pe o suprafață pudrată cu făină până ce aluatul devine omogen și elastic, aproximativ 4-6 minute, adăugând făina rămasă, dacă este necesar, pentru a împiedica aluatul să se lipească. Acoperiți și lăsați să se odihnească timp de 30 de minute.

Între timp combinați ingredientele pentru sos și aduceți la fierbere. Reduceți caldura; acoperiți și fierbeți timp de 1 oră, amestecând ocazional.

Într-un castron mare, combinați ingredientele pentru umplutură. Acoperiți și puneți la frigider până când sunt gata de utilizare.

Împărțiți aluatul de paste în sferturi; rulați 1 porție la 2 mm grosime. (Păstrați pastele acoperite până când sunt gata de utilizare.) Lucrați rapid, așezați lingurițe rotunjite de umplutură de aprox 2,5 cm, peste jumătate din foaia de paste. Îndoiți foaia peste; apăsați în jos pentru a sigila. Tăiați în pătrate cu o roată de patiserie. Repetați cu aluatul rămas și umplutura.

Adăugați ravioli în apa fierbinte și fierbeți până când plutesc și se înmoaie, 1-2 minute. Puneți sosul peste ravioli și serviți cu plăcere!

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG