Risotto cu ciuperci tăiate în saramură

Risotto cu ciuperci tăiate în saramură

Ingrediente

2 borcane de ciuperci in saramura Raureni

40 de grame de unt

1 ceapa mica tocata marunt

200 grame orez Arborio sau orez risotto

putina sare si piper negru

1 crenguta mare de rozmarin proaspat

100 ml vin alb uscat

800 ml de supa de legume

Parmezan ras

 

Mod de preparare

 

Intr-o tigaie mare gatiti ceapa la foc mediu timp de aproximativ 1 minut, amestecand ocazional, pana se inmoaie, dar nu se rumeneste. Adaugati si untul si crenguta de rozmarin.

Cu focul mare, adaugati vinul si amestecati pana se evapora. Acum incepeti sa adaugati supa fierbinte de legume, un polonic pe rand si adaugati orezul pentru a se gati usor, amestecand frecvent, pana cand lichidul a fost absorbit. Continuati in acest fel timp de 20-25 de minute pana cand orezul este cremos si fiert, dar nu devine prea moale.

Inainte de servire, scoateti rozmarinul si amestecati un buton stoarceti putina zeama de lamaie. Acoperiti si lasati sa stea 2-3 minute.

Se acopera cu parmezan ras si se serveste cu frunze de salata.

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG