Ingrediente blat
5 ouă
120g zahăr
1 linguriță esență de vanilie
90 făină
Un praf de sare
Ingrediente cremă
300g cremă de brânză
200g smântână pentru frișcă, neîndulcită, rece
50g zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
1 borcan dulceață de fructe de pădure Râureni
Ingrediente glazură
125g ciocolată cu lapte
15g ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius.
Separăm gălbenușurile de albușuri.
Punem într-un bol gălbenușurile, 50g zahăr și esența de vanilie. Le batem la viteză mare câteva minute, până când compoziția se albește și își mărește volumul.
Într-un alt bol batem albușurile cu un praf de sare. Adăugăm zahărul și batem până când obținem o spumă albă și netedă (nu trebuie sa fie atât de tare ca pentru o bezea). Adăugăm gălbenușurile bătute și amestecăm ușor, până când se incorporează.
Cernem faina si o adăugăm în compoziție. Ideal este sa incorporam faina in crema cu spatula, cu mișcări de jos in sus. Daca totuși nu suntem siguri ca putem face acest pas fără sa rămână cocoloașe, putem amesteca si cu mixerul, rapid, fără sa batem prea mult compoziția.
Turnam aluatul într-o tava întinsă de cuptor, tapetata cu hârtie de copt, si cu o spatula întindem uniform aluatul. Îl coacem in cuptorul preîncălzit timp de 10 minute. Îl lăsăm apoi sa se răcească.
Pentru crema, punem într-un bol toate ingredientele: crema de brânză, frișca, zahărul și esența de vanilie. Se bat cu mixerul pana când se întărește, ca o crema.
Se întinde crema uniform pe blat. Deasupra turnăm dulceața de fructe de pădure, rulam strâns si lăsăm rulada la frigider.
Când suntem gata să o servim, topim ciocolata la bain-marie, o amestecăm cu uleiul de floarea soarelui și o turnăm peste ruladă.
Decorăm cu fructe de pădure și ciocolată rasă.
Postat in Rețete cu suflet Toate articolele