Rulada De Bezea Cu Vanilie Si Dulceata De Zmeura

Rulada De Bezea Cu Vanilie Si Dulceata De Zmeura

Ingrediente:

 

Pentru bezea:

4 albusuri de ouă

100g de zahăr

o linguriță de oțet

50g făină de migdale

 

Pentru budinca:

4 galbenusuri

60g de zahăr

o păstaie de vanilie, taiata pe jumatate, 

300ml lapte de cocos

2 lingurițe de amidon de porumb

 

Umplutura si decor:

1 borcan gem de zmeura

zmeura proaspata si menta pentru decor


 

Instructiuni:

 

FOAIA DE BEZEA:

Preincalziti cuptorul la 160°C.

 

Separati albușurile de gălbenușuri și bateti albușurile spumă. Adaugati treptat 100 gr de zahăr și bateti până obtineti o spumă lucioasă și tare. 

 

Adaugati oțetul, mixati câteva secunde, apoi puneti făina de migdale și incorporati-o ușor, cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus.

 

Transferati bezeaua într-o tavă de aprox. 20x30 cm, tapetata cu hârtie de copt și intindeti-o bine cu spatula.

 

Dati la cuptor pentru 25-30 de minute, până când bezeaua se rumenește usor la suprafata.

 

Scoateti tava din cuptor și acoperiti bezeaua cu o bucată de hârtie de copt și apoi cu un șervet textil umezit. Lasati să se răcească.

BUDINCA DE VANILIE:

Pentru budinca, bateti cu un mixer gălbenușurile cu 60 gr de zahăr, până obțineti o cremă lucioasă și spumoasă (4-5 minute). Adaugati amidonul si omogenizati amestecul.

 

Crestati păstăia de vanilie pe lung și cu un cuțit, scoateti miezul păstăii. Puneti la fiert laptele de cocos cu semințele și teaca păstăii. Când a dat în clocot, turnati lichidul peste crema de gălbenușuri, câte puțin, amestecând încontinuu cu mixerul.

 

Puneti crema înapoi în oală și las-o să fiarbă la foc mic, amestecând încontinuu cu un tel, până se încheagă și are consistența unei budinci.

 

Turnati crema într-un vas, si asezati peste ea o bucată de folie de plastic și lasati sa se raceasca complet.


 

PENTRU A ANSAMBLA:

Puneti pe blatul de bucatarie o bucată de hârtie de copt și presarati peste ea zahăr pudră. Întoarceti foaia de bezea peste ea și desprindeti ușor hârtia pe care a stat la copt.

 

Întindeti crema de vanilie peste blat, apoi adaugati gem de zmeură.

 

Rulati bezeaua pe latura scurta, cu ajutorul hârtiei de copt, și decorati cu zmeură proaspata și frunze de mentă.

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG