Ruladă de curcan cu feta, arahide și dulceață de ardei iute

Ruladă de curcan cu feta, arahide și dulceață de ardei iute

Ingrediente

Piept mare de curcan cu piele, aproximativ 2,3 kg

25 g unt, moale

Pentru umplutură

2 cepe verzi, tocate mărunt

100 grame feta

O mână de arahide

O mână de merișoare

50 g Pesmet alb proaspăt

1 ou mediu

O mână mică de pătrunjel, tocat mărunt

Pentru servit

Dulceață de ardei iute Râureni

 

Mod de preparare

1 Pentru umplutură, se topește untul într-o tigaie mare la foc mic și se prăjește ceapa până se înmoaie, aproximativ 5min.

2 Preîncălziți cuptorul la 190°C. Cu ajutorul mâinilor, îndepărtați pielea de pe pieptul de curcan și puneți-l deoparte. Pentru a aplatiza pieptul, puneți-l în fața dvs. pe o planșetă. Ținând un cuțit mare paralel cu planșa, faceți o tăietură orizontală pe lungimea pieptului la aproximativ 1 cm în sus de planșă - opriți tăierea chiar înainte de a ajunge la marginea opusă a pieptului, astfel încât feliile să rămână lipite. Desfaceți carnea, apoi repetați, tăind și desfăcând din nou în același mod. Aplatizați carnea cât mai mult posibil până obțineți un dreptunghi de grosime uniformă de aproximativ 30,5 x 33 cm. Acest lucru necesită câteva tăieturi în aceeași direcție pe toată suprafața cărnii; dacă este necesar, tăiați bucăți și repoziționați-le. Dacă nu are o grosime uniformă la final, se lovește cu un făcăleț.

3 Amestecați pesmetul, oul, pătrunjelul și câteva condimente, apoi adăugați ceapa, feta merișoarele și alunele și presați pe curcan. Înfășurați carnea în aceeași direcție cu tăieturile, apoi înfășurați pielea rezervată în jurul ruladei. Se fixează la loc cu bucăți de sfoară de bucătărie înnodate. Cântăriți pieptul rulat și calculați timpul de gătire, prevăzând 30-35min pe kg. Puneți într-o tavă de prăjit puțin mai mare decât rulada.

4 Se unge cu unt înmuiat pe toată suprafața și se gătește conform timpului de gătire calculat, până când este bine copt - temperatura trebuie să fie de cel puțin 72°C pe un termometru pentru carne atunci când este introdus în centrul ruladei.

5 Transferați rulada pe o planșetă acoperiți-o lejer cu folie de aluminiu și lăsați-o să se odihnească timp de aproximativ 15 min.

6 Se servește rulada de curcan în felii cu dulceața de ardei iute.

 

 

 

 

 

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG