16 porții
Ingrediente:
120ml maioneză
1 lingură muștar dulce
400g foi de aluat pentru plăcintă
250g șuncă
1 borcan spanac, scurs bine de lichid cu mâinile
200g brânză cheddar răzuită
75g unt topit
o mâna de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
1 lingură semințe de susan alb și negru
1 linguriță semințe de mac
Instrucțiuni:
Preîncălziți cuptorul la 180°C puneți hârtie de copt pe o tavă mare de cuptor.
Într-un bol mic, amestecați maioneză cu muștarul.
Desfaceți aluatul și întindeți ușor cu un sucitor într-un dreptunghi de aproximativ 30x20cm.
Întindeți maioneză peste dreptunghiul de aluat și adăugați șuncă, spanac și brânză, lăsând o margine liberă de 1 cm.
Rulați strâns, apoi repetați acești proces cu a 2-a foaie de aluat. Puteți să va lăsați ajutați de cei mici, acum știu deja ce este de făcut.
Tăiați ruloul în 8 felii, cu o grosime de aproximativ 2,5 cm. Aranjați-le pe foaia de copt pregătită, lăsând un spațiu de cel puțîn 2 cm între ele.
Ungeți fiecare rulou cu unt topit.
Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 18-20 de minute sau până când se rumenesc. Imediat ce ies de la cuptor presărați pătrunjelul tocat și semințele.
Se servesc calde!
Postat in Rețete cu suflet