Rulouri cu șuncă, brânză și spanac

Rulouri cu șuncă, brânză și spanac

 

16 porții

Ingrediente:

120ml maioneză

1 lingură muștar dulce

400g foi de aluat pentru plăcintă

250g șuncă 

1 borcan spanac, scurs bine de lichid cu mâinile

200g brânză cheddar răzuită

75g unt topit

o mâna de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt

1 lingură semințe de susan alb și negru

1 linguriță semințe de mac

 

Instrucțiuni:

Preîncălziți cuptorul la 180°C puneți hârtie de copt pe o tavă mare de cuptor.

Într-un bol mic, amestecați maioneză cu muștarul.

Desfaceți aluatul și întindeți ușor cu un sucitor într-un dreptunghi de aproximativ 30x20cm.

Întindeți maioneză peste dreptunghiul de aluat și adăugați șuncă, spanac și brânză, lăsând o margine liberă de 1 cm.

Rulați strâns, apoi repetați acești proces cu a 2-a foaie de aluat. Puteți să va lăsați ajutați de cei mici, acum știu deja ce este de făcut.

Tăiați ruloul în 8 felii, cu o grosime de aproximativ 2,5 cm. Aranjați-le pe foaia de copt pregătită, lăsând un spațiu de cel puțîn 2 cm între ele.

Ungeți fiecare rulou cu unt topit. 

Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 18-20 de minute sau până când se rumenesc. Imediat ce ies de la cuptor presărați pătrunjelul tocat și semințele.

 

Se servesc calde!

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG