Sandwich cu ton și castraveți picanți în oțet Râureni

Sandwich cu ton și castraveți picanți în oțet Râureni

Ingrediente:

2 castraveți picanți în oteț Râureni, tăiați cubulețe

1/2 cană de oțet de vin roșu Râureni

1 ceapă roșie medie, tăiată în cubulețe

4 conserve de ton în suc propriu, scurse

240 g maioneză

2 tulpini de țelină, tăiate în cubulețe

O lingură de pătrunjel tocat mărunt

sare și piper negru proaspăt măcinat

8 felii de pâine pentru sandvișuri, foarte ușor prăjite

Frunze de salată

 

Mod de preparare:

Într-un castron mic, combinați ceapa și oțetul (oțetul trebuie să acopere ceapa; dacă nu acoperă, mai adăugați) și lăsați să stea 15 minute.

Între timp, într-un castron mediu, combinați tonul și maioneza și amestecați foarte bine cu o lingură până când tonul este redus la bucăți foarte mici.

Scurgeți bine ceapa, apoi adăugați-o la ton împreună cu țelina, pătrunjelul și castraveții. Se amestecă până când se încorporează bine, apoi se asezonează cu sare și piper. Adăugați mai multă maioneză, câte o lingură pe rând, dacă doriți.

Se repartizează salata de ton pe 4 felii de pâine, se acoperă cu frunze de salată, apoi se închid sandvișurile. Serviți imediat.

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG