Shepherd’s Pie Vegana

Shepherd’s Pie Vegana

Ingrediente

 

PIURE DE CARTOFI:

1,3 kg de cartofi

3-4 lingura margarina

Sare si piper dupa gust

 

UMPLUTURA:

1 lingura ulei

1 ceapa medie

2 catei de usturoi

Sare si piper dupa gust

1 ½ cani linte maro sau verde negatita (spalata si clatita)

1 lingura paprika afumata

6 cani apa

3 cuburi concentrat pentru supa

2 lingurite cimbru proaspat (sau 1 lingurita cimbru uscat)

2 borcane ciuperci taiate, scurse de lichid

1/2 borcan mazare, scursa de lichid

Sare si piper dupa gust

 

*1 cana = 250 ml

 

 

Instructiuni:

Taiati cartofii in bucati potrivite, puneti-i intr-o oala si umpleti cu apa cat sa ii acopere. 

Dati intr-un clocot la foc mediu, apoi puneti sarea, acoperiti oala cu un capac. 

Lasati la fiert pentru inca 20-30 de minute sau pana pot fi taiati foarte usor cu cutitul.

 

Cand sunt gata, scurgeti apa. Cu o presa pentru piure sau o furculita, pisati cartofii si adaugati margarina, apoi sare si piper dupa gust. Acoperiti piureul si lasati-l deoparte.

 

Intre timp aprindeti cuptorul si lasati-l la incins la 200C. Ungeti un vas pentru cuptor cu putin ulei sau margarina.

Intr-o tigaie incingeti uleiul in care sotati ceapa si usturoiul cu un praf de sare si unul de piper.

Adaugati lintea, apa, cuburile pentru supa si cimbrul. 

Dati intr-un clocot, apoi fierbeti la foc mic pana se gateste lintea (aproximativ 30-40 de minute).

In ultimele 10 minute, adaugati ciupercile si mazarea. Acoperiti cu capacul pentru ca aromele sa se intrepatrunda.

Transferati amestecul in vasul pregatit in prealabil, apoi acoperiti cu piureul. 

Nivelati cu ajutorul unei linguri sau a unei furculite si dati la cuptor.

Gatiti pentru aproximativ 15 minute sau pana ce piureul devine auriu la suprafata. 

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG