Supă de pește cu roșii tocate țărănești

Supă de pește cu roșii tocate țărănești

INGREDIENTE

 

2 linguri ulei vegetal

3 tulpini de țelină, tocate

2 morcovi, tocați

1 ceapă, tocată

1 ardei gras verde, tocat

3 căței de usturoi tocați

1/2 borcan de roșii tocate Râureni

4 căni suc de scoici

2 cartofi, decojiți, tăiați cubulețe

3 linguri bulion Râureni

2 linguri oțet balsamic

1 ardei iute, curățat de semințe, tocat

1 linguriță de piper negru măcinat

1 frunză de dafin

Jumătate de kilogram de somon/crap/somn/știucă

 

MOD DE PREPARARE

 

  1. Încălziți uleiul într-o oală mare de supă, la foc mediu. Adăugați țelina, morcovii, ceapa, ardeiul gras și usturoiul; sotati aproximativ 8 minute.
  2. Amestecați bulionul și gătiți 1 minut. Adăugați sucul de scoici, cartofii, roșiile tocate, oțetul balsamic, ardeiul iute, frunza de dafin și piperul negru măcinat. Fierbeți până cand cartofii sunt fragili, amestecând aproximativ la fiecare 3 minute.
  3. Adăugați peștele și fierbeți la foc mic până când peștele este ușor de străpuns cu furculița, aproximativ 10 minute.

Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG