Tarta cu dulceata de afine

Tarta cu dulceata de afine

Ingrediente:

300 gr faina

2 oua

90 gr unt, rece, cubulete

90 gr zahar

coaja de la o lamaie bio

1 lingurita praf de copt

1 borcan cu dulceata de afine Raureni

 

Mod de preparare:

  1. Untul rece taiat bucatele se amesteca cu zaharul, 1 ou intreg, sarea, praful de copt, coaja de lamaie si faina. Aceasta operatiune se poate face cu mixerul, pana cand toate ingredientele se omogenizeaza. Aluatul nu se framanta, el este gata atunci cand toate ingredientele sunt incorporate si acesta este bine legat.
  2. Modelati usor aluatul obtinut intr-o forma dreptungiulara, inveliti-l intr-o folie de plastic si puneti-l la frigider pentru cel putin 30 de minute.
  3. Scoateți aluatul din frigider, lasati deoparte mai puțin de un ¼ din acesta si rulati restul pe o suprafata fainoasa. Grosimea foii trebuie sa fie putin sub jumatate de cm.
  4. Asezați aluatul intins intr-o tava speciala pentru tarte, acoperind uniform si partile laterale și indepartati aluatul in exces de pe marginea superioara (adaugati-l la aluatul pe care deja l-ati pus deoparte). Aluatul de pe fundul tavii se inteapa cu furculita si apoi se da tava la rece pentru macar 10-15 minute.
  5. Rulati aluatul ramas si cu ajutorul unui cutit taiati-l in fasii subtiri pentru decorul de deasupra.
  6. Scoateti tava cu aluatul de la rece si umpleti-o cu dulceata de afine. Asezati deasupra, in forma de X, fasiile subtiri si ungeti-le cu un ou batut. Puneti tarta la copt pentru cca. 45 de minute si lasati-o sa se raceasca complet inainte de servire.

Pofta buna!

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG