Tartă cu dulceață de vișine

Tartă cu dulceață de vișine

INGREDIENTE

230 g făină

100 g zahăr

1 linguriță praf de copt

1 ou (la temperatura camerei)

1 gălbenuș (la temperatura camerei)

130 g unt (la temperatura camerei)

3/4 borcan de dulceață de vișine Râureni

10-15 vișine fără sămburi, tăiate în jumătăți

 

INSTRUCȚIUNI

1.           Preîncălziți cuptorul la 180 °, ungeți cu unt și tapetați un vas de plăcintă cu diametrul de 20 - 22 cm.

2.           Într-un castron mare, amestecați ușor făina, zahărul și praful de copt, creați o gaură la mijloc și adăugați ouăle și gălbenușul ușor bătute, apoi untul înmuiat, tăiat în bucăți.

3.           Amestecați împreună, în acest moment întoarceți amestecul pe o suprafață pudrată cu făină și lucrați amestecul pentru a forma un aluat moale (dacă aluatul este foarte uscat, adăugați o lingură suplimentară de unt moale).

4.           Înfășurați în plastic și dați la frigider timp de 30 de minute. Scoateți-l din frigider și frământați aluatul de câteva ori pentru a-l înmuia din nou pe o suprafață ușor făinoasă. Rulați la grosimea de jumătate de cm.

5.           Transferați-l într-un vas de plăcintă. Tăiați excesul de aluat de pe marginile tăvii și înțepați aluatul cu ajutorul unei furculițe, apoi adăugați dulceața și vișinele.

6.           Cu aluatul rămas face benzi pentru a crea un finisaj de zăbrele. Ungeți ușor blatul cu lapte și coaceți-l în cuptorul preîncălzit la 180 °, timp de 25-30 de minute sau până când este auriu.

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG