Ingrediente
PENTRU ALUAT:
500 gr faina
100 ml apa rece
200 gr margarina
1 lingurita rasa cu sare
2 linguri cu zahar
PENTRU UMPLUTURA:
un borcan gem de gutui Raureni
200 gr nuca macinata
Mod de preparare
Aluat
Cerneti faina intr-un caston incapator, si faceti o gaura in mijloc. Adaugati sarea dizolvata in putina apa, margarina (la temperatura camerei) si zaharul.
Adaugati restul de apa rece si framantati repede, pana obtineti un aluat suplu (sa ia forma pe care i-o dati, dar sa nu-si revina).
Impachetati aluatul in folie de plastic pastrati-l in frigider pentru 2 ore.
Intindeti o foaie din aluat, cu care imbracati forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Pastrati surplusul de aluat pentru a face grilaj deasupra. Intepati aluatul cu furculita din loc in loc si introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute.
Umplutura
Amestecati gemul cu nuca macinata. Din aluatul ramas intindeti o foaie din care taiati fasii de 1 cm.
Scoateti tarta din cuptor turnati umplutura in aluat. Puneti fasiile de aluat sub forma de grilaj si introduceti tarta iar la cuptor pentru 20 de minute.
Inainte de a fi servita este ideal sa o lasati sa se racoreasca pentru 30 de minute. Pofta buna!
Postat in Rețete cu suflet