Ai nevoie de:
50 g unt
350 g făină
1 praf de copt
1 linguriță cu sare
350 g zahăr cu zahăr
1 lămâie
5 ouă
220 ml lapte
½ borcan compot de prune Râureni
Cum preparăm:
Unge tigaia în care pregătești tarta cu un pic de unt. Apoi presară un pic de făină, pe toată suprafața, inclusiv pe margini.
Într-un castron de dimensiuni normale amestecă făina, praful de copt și sarea.
Bate separat untul cu zahărul. Adaugă oul și amestecă din nou. Presară făina puțin câte puțin, turnând în același timp și laptele. Amestecă bine-bine până obții un conținut omogen, un aluat fin, neted.
Toarnă aluatul în tigaie, cam până la jumătatea ei. Netezește cu o spatulă, dând la o parte surplusul. Adaugă prunele din compot, în cercuri, până acoperi toată suprafața. Înainte de a pune tigaia pe foc, presară cu degetele un pic de zahăr, pentru un gust caramelizat.
Pune tigaia pe aragaz, mai întâi la foc mic, pentru a se pătrunde, aproximativ 15-20 minute și apoi la foc mare, pentru a se rumeni repede. Când tarta are o culoare frumoasă arămie, iar zahărul s-a caramelizat, oprește ochiul și dă tigaia la o parte.
Tarta cu prune din compot e gata! Poftă bună!
Pentru și mai multă inspirație în bucătărie, nu uita să te abonezi la blog. Tot aici vei descoperi și noutăți cu produsele Râureni. După ce ne citești articolele, împărtășește cu noi impresiile tale!
Postat in Rețete cu suflet