Tocanita de miel cu naut si piersici

Tocanita de miel cu naut si piersici

Ingrediente

 

½ kilogram carne de miel (coaste de miel)

2 cartofi

1 morcov

150 grame roșii țărănești tocate Râureni

o conservă de năut

8 jumătăți de piersici din compot

1 ceapă

4-5 căței usturoi

scorțișoară

ghimbir

ardei iute măcinat

1 foaie dafin

ulei de măsline

sare

piper

pătrunjel pentru servit

o rodie

 

Mod de preparare

 

Căliți puțin carnea de mil tăiată cubulețe și apoi condimentați-o cu sare și piper. Lăsați carnea până se colorează puțin, apoi o scoateți din cratiță. În aceeași cratiță, de unde ați scos carnea de miel, puneți la călit ceapa tăiată cu usturoiul, apoi adăugați morcovul tăiat și cartofii.

Condimentați din nou cu sare și piper apoi adăugați carnea de miel, piersicile, frunza de dafin, jumătate de linguriță de scorțișoară, ghimbir, ardei iute măcinat și roșiile din borcan. Completați cu apă, dacă este nevoie. Aduceți la fierbere pentru 5 minute și apoi transferați într-un vas de cuptor și introduceți vasul în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 1 oră. Adăugați năutul din conservă apoi amestecați și introduceți încă puțin la cuptor.

Presătați la final pătrunjel tocat și o lingură de boabe de rodie. Poftă bună!

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG