Tocăniță de vită cu găluști și Mazăre de grădină Râureni

Tocăniță de vită cu găluști și Mazăre de grădină Râureni

Ingrediente:

 

500g carne de vită tocată

Mazăre de grădină Râureni

150g bulion Râureni

50g făină

4 linguri de ulei

100g țelină

100g morcov

1 praz mare

3 căței de usturoi

150g ceapă

150 ml vin roșu

500 ml supă de vită

3 linguri frunze proaspete de pătrunjel

Sare de mare și proaspăt măcinată

Piper negru

 

Pentru găluște:

 

200g făină simplă

1½ linguri de praf de copt

Un praf bun de sare

75g grăsime de vită răzuită

 

Mod de preparare:

 

Preîncălziți cuptorul la 150 ° C. Amestecă bucățile de carne cu puțină făină într-un castron și adăugați și sare și piper. Încălziți câteva picături de ulei într-o tigaie și prăjiți pe rând bucățile, până se rumenesc pe fiecare parte, apoi îndepărtați și lăsați deoparte. Repetați și cu restul bucăților de carne.

Între timp, tăiați țelina, morcovul și prazul în bucăți de 2,5 cm și tocați usturoiul. Adăugați și ceapa, usturoiul, țelina, morcovul și prazul, apoi gătiți ușor timp de 5-10 minute, până se înmoaie și se colorează ușor. Adăugați și carnea de vită în cratiță și adăugați vinul roșu. Fierbeti până se reduce la jumătate, apoi adăugați supa de vită, bulionul si readuceti la foc mic. Mutați într-un vas pentru cuptor, acoperiți cu un capac și introduceți în cuptor pentru 2 ore.

Pentru a face găluștele, amestecați făina, praful de copt, sarea și grăsimea de vită într-un castron și adăugați treptat 3-5 linguri de apă, suficient cât să formați un aluat ușor lipicios. Acoperiți-vă mâinile cu puțină făină și rotiți aluatul în bile mici de dimensiunea unei mingi de ping-pong, apoi lăsați-l deoparte.

După cele 2 ore, scoateți tocana din cuptor și așezați cu grijă găluștele deasupra. Adăugați și câteva linguri de mazăre Râureni și dați din nou în cuptor la cuptor pentru 20 de minute, neacoperite, până când găluștele s-au gătit și s-au făcut maro deschis-auriu. Tocați patrunjelul si presărați peste tocăniță pentru a servi.

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG