Tort ciocolată de post/vegan

Tort ciocolată de post/vegan

12-14 felii

Ingrediente pentru blatul de cacao:

360g faina

60g cacao naturala

360g zahar

2 lingurite bicarbonat de sodiu

1 lingurita sare

500ml cafea calduta (nu fierbinte)

2 linguri otet

1 lingura esenta de vanilie

160ml ulei de floarea soarelui

Ingrediente pentru crema de ciocolata:

150 g crema de branza vegana, la temperatura camerei

125 g margarina, la temperatura camerei

250g zahar pudra

60g cacao

un praf de sare

2 lingurite esenta de vanilie

Pentru umplutura si decor:

Dulceata preferata

Fructe de padure proaspete - afine, capsuni, zmeura, mure, coacaze rosii

Flori comestibile

 

Instructiuni:

Pentru a face blatul de cacao:

Preincalziti cuptorul la 170˚C si pregatiti formele pentru copt. Puneti hartie de copt la baza celor doua forme cu pereti detasabili si ungeti cu putina margarina interiorul acestora.

Intr-un castron incapator adaugati ingredientele uscate date prin sita: faina, cacao, zahar, bicarbonat de sodiu si sare.

Intr-un alt castron, amestecati bine ingredientele umede: cafeaua calduta, otetul, esenta de vanilie si uleiul.

Turnati ingredientele umede peste cele uscate si amestecati usor cu telul, pana se incorporeaza tot lichidul. Nu amestecati mai mult decat este nevoie ca blaturile sa ramana pufoase si aerate.

Impartiti aluatul in cele doua forme pregatite in prealabil si dati-le la cuptor pentru 45-55 de minute sau pana trec testul scobitorii.

Lasati blaturile sa se raceasca in totalitate inainte de a le decora cu crema.

 

Pentru a face crema de ciocolata:

Puneti intr-un castron incapator crema de branza si margarina. Amestecati cu mixerul la viteza medie spre mare, pana se omogenizeaza bine (aproximativ 3-4 minute).

Adaugati zaharul pudra cernut, treptat, amestecand usor cu o lingura de lemn. Adaugati si pudra de cacao cernuta impreuna cu sarea, apoi mixati aproximativ 3 minute la viteza medie. Adaugati apoi esenta de vanilie mixand la viteza mare pentru inca 1 minut.

Lasati crema la frigider pentru 30 de minute.

Ungeti blaturile cu un strat de dulceata de coacaze, apoi puneti crema de ciocolata, iar la final decorati cu fructe de padure proaspete si flori comestibile.

 

Postat in Rețete cu suflet

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG