Tort de ciocolată cu dulceață de zmeură

Tort de ciocolată cu dulceață de zmeură

Ingrediente:

 

Pentru blat tort

 

6 ouă

6 linguri zahăr tos (pudra )

3 linguri făînă albă

3 linguri de cacao

3 linguri ulei vegetal

un praf de sare

 

Pentru cremă:

1 pachet praf budincă de vanilie

100 g unt

3 linguri zahăr

500 ml lapte

Pentru sirop:

500 ml compot (de visine sau de caise).

Dulceață de zmeură Râureni

 

Cum se face blatul de tort:

Separă albușurile de gălbenușuri în vase diferite. Albușurile se vor mixa spumă tare, apoi urmează să adaugi zahărul tos. Continuă să mixezi până va deveni o spumă lucioasă (ca de bezea, iar zahărul să fie bine topit).

Adaugă gălbenușurile bătute cu uleiul vegetal peste spumă de albuș, apoi adaugă făină alba și amestecă cu o spatulă de jos în sus până se va încorpora bine.

Transferă aluatul într-o formă de tort  detașabilă unsă cu unt și lăsată în cuptorul preîncălzit la 190 grade pentru cca 30-35 minute.

După coacere, scoate blatul de tort pe un grătar pentru a se răci și folosi.

Pentru a pregăti crema de vanilie, pune lapte (500 ml) într-o cratiță la încălzit împreună cu zahărul (3 linguri, apoi când laptele va începe să fiarbă, adaugă praful de budincă cu un tel până se va  îngroașa. Apoi dă la o parte pentru a se răcori și folosi.

 

 

 

În momentul când budinca obținută va fi călduță, adaugă untul (câte 100g pentru fiecare budincă) mixându-se la o treaptă joasă până va deveni ca o crema spumoasă.

Pentru a pregăti crema de ciocolată, pune laptele (500 ml ) la încălzit împreună cu zahărul ( 3 linguri). După ce acesta începe să firabă,  adaugă praful de budincă și amestecă cu un tel până se va  îngroașa. Apoi lasă-l la răcit. După ce s-a răcit complet, adaugă budinca încet peste untul pe care l-ai mixat cu mixerul, până a devenit  spumă. După ce ai încorporat toată budincă în unt las-o la frigider.

După ce s-a răcit blatul, taie-l în 3 părți.

Așază prima parte pe un platou însiropat cu compot de fructe ușor încălzit, apoi va urma crema de vanilie,  câteva lingurițe de zmeură, iar operația va continuă și cu celelalte părți de blat de tort. Îmbracă tortul în cremă de vanilie și adaugă zmeură proaspătă pentru décor.

 Lasă tortul la răcit timp de 2 ore.

Servește-l împreună cu cel drag și bucurați-vă împreună de zilele de vară rămase!

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG