Tort in straturi (Trifle cake) cu piure de castane si dulceata de afine

Tort in straturi (Trifle cake) cu piure de castane si dulceata de afine

 

Ingrediente

 

Crema de vanilie:

1 L lapte

200 g ciocolata alba

1 pastaie de vanilie

8 galbenusuri

50 g amidon de porumb

35 g faina

 

Blat:

330 g unt, la temperatura camerei

400 g zahar

4 oua

1 lingurita esenta de vanilie

½ esenta de migdale

250 g faina

6 linguri amidon de porumb

1 ½ lingurita de sare

250 ml lapte

 

Ansamblare:

2 borcane piure de castane

1 borcan dulceata de afine

12 bucati de turta dulce

450 g fructe de padure proaspete

 

Instructiuni

 

Pentru crema de vanilie:

Intr-o craticioara, la foc mic, adaugati laptele, ciocolata si semintele de la o pastaie de vanilie. Amestecati pana cand ciocolata se topeste.

Amestecati galbenusurile si zaharul cu mixerul, pana se formeaza o crema groasa si deschisa la culoare. Adaugati amidonul de porumb si faina amestecand pana se incorporeaza complet. 

Turnati treptat laptele cu ciocolata topita peste amestecul de oua, apoi turnati toata compozitia inapoi in craticioara si lasati la foc mediu, amestecand continuu, pana crema se intareste capatand consistenta unei budinci. Acoperiti-o si lasati-o sa se raceasca complet la frigider. 

Cand s-a racit complet, amestecati-o pentru 1-2 minute cu mixerul pentru a reveni la consistenta cremoasa.

 

Pentru blat:

Preincalziti cuptorul la 180°C. Pregatiti o forma pentru tort tapetata cu hartie de copt.

Amestecati untul cu zaharul pana se transforma intr-o compozitie cremoasa. Adaugati ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare, apoi adaugati esentele.

Intr-un alt castron, amestecati faina, amidonul, praful de copt si sarea. Adaugati jumatate din amestecul uscat peste ingredientele lichide, Incorporati apoi laptele si restul ingredientelor uscate pana obtineti un aluat dens.

Turnati-l in forma pentru tort si coaceti pentru 35-50 de minute (in functie de dimensiunea formet de copt), pana trece testul scobitorii. 

Lasati-l apoi la racit in forma pentru 30 de minute, apoi scoateti-l sa se raceasca complet si taiati blatul in cuburi de 2-3 centimetri

 

Pentru asamblare:

Asezati in straturi intr-un vas transparent incapator bucatile de blat, crema de vanilie, fructele proaspete, dulceata de afine si piureul de castane. Decorati cu bucati de turta dulce si fructe proaspete.

 

Postat in Rețete cu suflet Toate articolele

CELE MAI NOI ARTICOLE DIN BLOG